Gyakori kérdések (és a válaszok)Keresés a kérdések és a válaszok között:

Témakör szerinti keresés (kattintson arra a kifejezésre, amivel kapcsolatos választ keres):

domain - keresők - ingyenes honlap - engedélyek webáruházhoz - megrendelés - befizetés - egyedi grafika


Hogy lehet saját www.sajatnev.hu domain nevem?

Ha saját domain nevet szeretne, akkor azt regisztráltatni kell. Ennek folyamata a következő:

1. Kitölt egy regisztrációs lapot. Ezt az alábbi címről tudja letölteni: www.shp.hu/domain.doc

2. Ezt a regisztrációs lapot kitöltve, aláírva (cég esetében lepecsételve) eljuttatja hozzánk. Postán vagy beszkennelve e-mailben is elfogadjuk (faxon nem).

3. A kitöltött regisztrációs laphoz magánszemély esetén szükség van egy nyilatkozatra a személyi adatok hitelességéről. Ezt ide kattintva letöltheti.

4. Ezeket a regisztrációs lappal együtt kell eljuttatni hozzánk.

A regisztráció folyamata a regisztrációs lap beérkezését követően 2-3 hét.


Ha saját domain nevem lesz ( www.sajatnev.hu ), akkor a régi néven ( azonosito.shp.hu ) már nem lesz elérhető a honlapom?

De igen, honlapja elérhető lesz az új néven IS és a tőlünk kapott azonosito.shp.hu címen IS.


Hol tudom ellenőrizni, hogy a domain név, amit szeretnék szabad-e még?


Hogyan tudom megrendelni a honlapot?

Ha belép a honlapszerkesztőbe, a megrendelés menüpontra kattintva talál egy űrlapot. Ezt kell kitölteni a honlap megrendeléséhez.
Ezután kap egy tájékoztató e-mailt a további teendőkről.


Hogyan tudom befizetni a honlap díját?

Kérjük, hogy a honlapot először a honlapszerkesztőben található Megrendelő űrlap kitöltésével rendelje meg (ehhez először be kell lépnie az azonosító és a jelszó megadásával). Ezután meg fogja kapni egy e-mailben az elektronikus számlát a megrendeléséről.

Amennyiben az átutalást választotta a megrendeléskor,
2 módon tudja kiegyenlíteni:

a.) Átutalja a számlán megadott bankszámla számra,

b.) Elsétál a legközelebbi Raiffeisen fiókba, és az adott számlaszámra befizeti egy ügyintézőnél.


Postacímünk:
www.shp.hu Kkt.
Miskolc
Mécses utca 14.
3508

Külföldről szeretnék utalni, mik a szükséges kódok?

IBAN: HU79 1204 6133 0135 9580 0020 0003

SWIFT kód: UBRTHUHB


Webáruház nyitásához milyen engedélyek szükségesek?

2007. február 28-án megjelent a nyilvántartásba vételre kötelezett áruk és szolgáltatások köréről és az ezekre vonatkozó kereskedelmi tevékenység gyakorlásának feltételeitől szóló 25/2007. (II.28.) GKM rendelet, melynek értelmében az egyes kereskedelmi tevékenységek gyakorlásáról szóló 15/1989. (IX.7.) KeM rendelet március 8-án hatályát veszti. Így az alábbi tevékenységek esetében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál történő nyilvántartásba vételi kötelezettség megszűnt:

...a csomagküldő kiskereskedelem.

Ez annyit jelent, hogy már nincs szükség engedélyre egy webáruház működtetéséhez.Mikortól lesz elérhető a honlapom?

A regisztráció után egy hónapig ingyenesen használhatja a honlap- és webáruház-szerkesztő rendszert. Ezután ha szeretné megtartani, akkor az első díj befizetése után aktiváljuk újra.
Az egy hónapos próbaidő után is tudja szerkeszteni, de a látogatók már nem tudják megnézni csak az aktiválás után.Hogyan tudok önökkel bannert cserélni?

Ön elküldi nekünk a saját bannerét ( mérete 468 x 60 képpont legyen), mi feltesszük a honlapunkra és elküldjük önnek a mi bannerünket, amit ön is feltesz a honlapjára.Tölthetek-e fel a honlapomra zenét, video-t, dokumentumokat vagy egyéb fájlokat?

Igen, ilyen fájlokat feltölthet a tárhelyére. Ez a funkció csak a honlap megvásárlása után érhető el.Hogyan kaphatok a honlapom látogatóiról részletes statisztikát?

Helyezzen el honlapján egy webstatisztika kódot.
Ezek ingyenesen elérhető statisztikai, látogatottság-elemző szolgáltatások, amelyek úgy működnek, hogy ön a honlapján elhelyez egy úgynevezett HTML kódrészletet és ezután a honlapján megjelenik egy kis kép, amelyre rákattintva megtekintheti honlapja statisztikáit. (Pl. napi, heti, havi látogatók száma)
Ilyen statisztikai oldalakat az alábbi címen talál összegyűjtve:
webstatisztika.lap.huHogyan tudok képet feltölteni?

Ha belép a honlapszerkesztőbe, az első oldalon kattintson a piros Honlapkészítő gombra, majd a következő oldalon az oldal közepén a Honlap lépésről-lépésre linkre. Itt egy teljes leírást talál a honlap készítéséhez.

Ha video-n szeretné megnézni, akkor a video segítség oldalon megtalálja az "Elem szerkesztése (kép, szöveg)" című video-t, ami bemutatja a részleteket.


Hogyan tudok szöveget feltölteni?

Ha belép a honlapszerkesztőbe, az első oldalon kattintson a piros Honlapkészítő gombra, majd a következő oldalon az oldal közepén a Honlap lépésről-lépésre linkre. Itt egy teljes leírást talál a honlap készítéséhez.

Ha video-n szeretné megnézni, akkor a video segítség oldalon megtalálja az "Elem szerkesztése (kép, szöveg)" című video-t, ami bemutatja a részleteket.


Ha benne vagyok a partnerprogramban, ingyenesen készíthetek magamnak honlapot?

A regisztrációnál Ön két honlapot kap. Az egyiket szabadon szerkesztheti és bármilyen tartalmat feltehet rá. Ennek a honlapnak a címe: valami.shp.hu
Ez a honlap egy hónapig ingyenesen használható, majd az árlistán feltüntetett díj ellenében tartható meg.
A másik honlap a partnerprogramhoz tartozó honlap: valami.partner.shp.hu
Ez a honlap az egy hónapos próbaidő után is ingyenes, hogy a partnerprogramhoz használni tudja.Alapítványnak szeretnék ingyenes honlapot kérni, mi a teendőm?

Ha ön alapítványnak, egyháznak, vagy jótékony célú szervezetnek szeretne honlapot az shp.hu rendszerében, akkor az alábbiakat kell tennie:
1. Regisztráljon egy azonosítót.
2. Készítse el a honlapot a honlapszerkesztővel.
3. Írjon egy e-mailt, amiben kéri a honlap ingyenességét.
4. Ezután mi leellenőrizzük a honlap tartalmát és ha megfelel az igyenesség feltételeinek, akkor beállítjuk a honlap ingyenes használatát.Meg lehet-e majd találni a keresőkben a kész honlapot?

Igen, a komolyabb keresőkben (Pl: Google, Yahoo, MSN stb.) a honlap pár hét után automatikusan megjelenik.
Erre a honlap elkészítése után 1-3 héttel kerül sor. Az ún. keresőrobotok járják az internetet és ha új honlapot találnak, annak a tartalmát begyűjtik egy adatbázisba, majd kis idő után elérhetővé teszik a keresőknek. Ezek a keresők általában a honlap tartalmában keresnek.
Ha szeretné, hogy hamarabb megjelenjen a honlapja, akkor érdemes az interneten olyan linkeket elhelyezni, ami a honlapjára mutat. Ezt villámgyorsan megteheti pl. ingyenes apróhirdető oldalakon vagy linkgyűjteményekben, mint pl. a lap.hu oldalak.
Ha videót készít és azt feltölti egy videómegosztóra ( pl. youtube.com ) a megfelelő kulcsszavakkal és a honlapja címével, akkor az is előfordulhat, hogy 1-2 napon belül megtalálja a Google és hamarabb megjelenik a találati listán.


Mit lehet tenni, hogy a keresőkben jó pozícióval jelenjen meg a honlap? (a találati lista elején)

Ennek több feltétele is van. A legfontosabb az, hogy pl. a Google hogyan értékeli az Ön honlapját. Ha jó honlapnak minősíti, előre fogja helyezni.
Ezt pedig úgy állapítja meg, hogy megnézi, hogy más honlapokról hány link (hivatkozás) mutat az Ön honlapjára. Minél több ilyet talál, annál előrébb fogja helyezni a találati listán. De ez csak egy feltétel. Ezen kívül még másképp is lehet befolyásolni a pozíciót. A témáról részleteket az alábbi honlapon talál: keresomarketing.fpn.hu


Hogyan lehet kulcsszavakat megadni a keresőknek?

Egy oldal módosításánál tudja megadni a kulcsszavakat, ha ezeket begépeli a Kulcsszavak mezőbe.

Az ide beírt tartalom a honlapon nem fog megjelenni, csak néhány kereső használja a találati sorrend meghatározásához.

Mivel a META tagekkel (amik a HEAD részben találhatók, mint pl. a kulcsszavak is) sokan manipuláltak, ezért a legtöbb kereső (pl. Google) már nem veszi figyelembe.

Keresőoptimalizálásról rengeteget olvashat az alábbi honlapon:
keresomarketing.fpn.hu


Át lehet-e vinni az shp honlapszerkesztőjével készített honlapokat más tárhelyre?

A működési elvéből adódóan nem lehet áttenni más tárhelyre, mert nem olyan formában van tárolva, mint más honlapok. Tehát nem HTML vagy PHP oldalakból áll, hanem egy külön ehhez kialakított adatbázisban vannak az adatok, és ha egy látogató megnézni a honlapot, akkor állítja azt össze a program az adatbázisból.
Ez teszi lehetővé, hogy bármikor, bárhonnan, gyorsan módosítani lehessen.Már meglévő domain nevemet tudom-e használni az shp-val elkészített honlapomhoz?

Igen. Ha Önnek már van domain neve, akkor azt a jelenlegi szogáltatója át tudja irányítani az Ön shp-s honlapjára.

Ha a jelenlegi szolgáltatójánál szeretné megtartani a domain nevet, akkor az alábbi megoldás lehetséges:

Frame-es megoldás (a szolgáltatója tudni fogja miről van szó):

Ide kattintva letöltheti azt a fájlt, amivel a szolgáltatója át tudja irányítani a domain nevét az Ön shp-s honlapjára.
Technikai információk a szolgáltatónak: Az index.html fájlban írja át a title szövegét. A 10 sorban pedig az src= után írja be az Ön shp-s honlapjának a címét (http://valami.shp.hu). Ha ez megvan, akkor csak fel kell tölteni abba a könyvtárba, amelyikre a domain név van irányítva.

Amennyiben szolgáltatója nem tudja vagy nem akarja a fenti módon átirányítani a domaint, abban az esetben a domain nevet átregisztrálhatja hozzánk és mi elvégezzük a szükséges beállításokat.

Miért nem fogadunk egyéb (IP, névszerver) átirányítást?

Régebben fogadtunk ilyen jellegű átirányítást is, de sajnos sok probléma volt azzal, hogy a domain szolgáltató hibája miatt a domain név nem volt elérhető.

Az ügyfél ebből viszont csak annyit látott, hogy a "honlap nem érhető el" és a domain szolgáltató hibája miatt mi kaptuk a hidegzuhanyt.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ügyfeleink honlapja mindig elérhető legyen. Az elmúlt években a vállalt elérhetőséget sikerült messze túlteljesítenünk. De mások hibája miatt nem szeretnénk ha minket okolnának, ezért csak a fenti módon vállaljuk az átirányítást.


Kérhetek-e a honlapomhoz egyedi megjelenést?

Igen, egyedi fejlécet kérhet. Sőt, ha éves díjfizetéssel vásárolja meg a honlapot, akkor ezt ingyen elkészítjük Önnek. Önnek csak egy képet vagy logo-t kell küldenie és mi elkészítjük Önnek az egyedi grafikát.


Cégünk logóját rá lehet-e tenni a honlap fejlécére?

Igen. Sőt, ha éves díjfizetéssel vásárolja meg a honlapot, akkor ezt ingyen elkészítjük Önnek. Önnek csak a logót kell küldenie és mi elkészítjük Önnek az egyedi grafikát.


Kérhetek-e e-mail címet (postafiókot)? Ha igen, mekkora tárhellyel?

Igen. Sőt, ha saját domain neve van nálunk, akkor ezzel a névvel is kérhet e-mail címet (pl: sajatnev@sajatnev.hu) Ha nincs saját domain neve, akkor valami@shp.hu formátumó e-mail címet tudunk Önnek adni.
Minden postafiókhoz 100 MB tárhelyet adunk.


Hol találom meg a Domainregisztrációs Szabályzatot?


Saját bannert szeretnék. Hogyan tudok készíteni magamnak.

Az alábbi honlapon tud saját bannert készíteni:

http://www.bannercreator.nu/banner-maker.html


A jutalékom a partnerprogramban elérte a kifizethető összeget, hogyan igényelhető?

A jutalék kifizetését Önnek kell kérnie e-mailben az shp@shp.hu címre írt levélben, ha egyenlege elérte a 10.000 Ft-ot.

A kifizetéséhez szükség lesz a postacímre, ahová küldhetjük a jutalékot.
A kifizetés a kifizethető jutalék szintjének (10.000 Ft) elérését követő hónap 15-ig történik.


Mikor minősül a honlap készítő partnerprogramban résztvevőnek? Ahhoz is külön regisztrálni kell?

Ehhez nincs szükésg külön regisztrációra. A partnerprogramhoz ugyanaz az azonosító is tartozhat, ami a honlaphoz. Ha az shp.hu főoldalról belép az azonosító és a jelszó megadásával, akkor a belépés után a partnerprogram gombra kattintva juthat a partnerprogram adminisztrációs felületére.


Lehetséges-e a honlapon csak egy oldalt jelszóval védetté tenni, és/vagy regisztrációhoz kötni? Ha igen hogyan?

Az oldal létrehozásánál vagy módosításánál be kell állítani, hogy csak regisztrált tagok láthatják.


Ha beállítom, hogy csak regisztrált felhasználók látogathassák az oldalt, akkor ez jelenik meg jelenleg az oldalon: "Nincs jogosultsága a lap megtekintéséhez! Ezt az oldalt csak regisztrált tagok láthatják belépés után!" És sehol nem találtam lehetőséget a regisztrálásra, vagy bejelentkezésre.

A beállítások oldalon a "Belépés űrlap:" kapcsolóját kell beállítani az "Igen, regisztációval" opcióra.
Ekkor a honlapon a menü alatt megjelenik a belépés űrlap és alatta a regisztráció link.


Van-e lehetőség hozzáférni a forráskódokhoz, ha honlapomon egyéni módosításokat szeretnék végezni? FTP hozzáférés lehetséges?

A honlapok forráskódjához nem lehet hozzáférni, mert nem olyan formában vannak tárolva, mint más honlapok. Tehát nem HTML vagy PHP oldalakból áll, hanem egy külön ehhez kialakított adatbázisban vannak az adatok, és ha egy látogató megnézni a honlapot, akkor állítja azt össze a program az adatbázisból.

Az összes honlap egy tárhelyen található, ezért az FTP hozzáférést biztonsági okokból nem adjuk ki.

A tartalom feltöltése csak a honlapszerkesztőn keresztül lehetséges.


Fórumot (vendégkönyvet) hogy tudok a honlapomon elhelyezni?

Fórumot a http://forum.sg.hu oldalon tud ingyenesen készíteni, majd a linkjét el tudja helyezni a honlapon.


A kérdésem az, hogy milyen esetben tűnik el a tag a csoportlistából? Tegnap este még volt, ma már nincs meg egy tagom.

Ha valaki szeretné magát törölni a rendszerből, arra megvan a lehetősége bármikor.
A kiküldött e-mailekben van egy leiratkozó link, amire ha rákattint az illető, akkor törli az azonosítóját.


Kérdésünk a excel táblában a CSV módban hogy kell feltölteni? Hogyan lehet CSV üzemmód helyet pdf formátumot feltölteni?

Az Excelben táblát más néven kell elmenteni (Fájl - Mentés másként) és a fájl típusánál CSV formátumot kell megadni. Ezt fel tudja tölteni a honlapra. Fontos, hogy csak beírt értékek lehetnek a cellákban, kalkulált értékek nem.
PDF formátumot a fájl feltöltés odlalon lehet majd feltölteni a honlap megvásárlása után.


Töröltem a régi képet és (már többször is) feltöltöttem azt, amit fel szeretnék tenni helyette. Azt írja a rendszer, hogy feltöltötte a képet, mégis a régi (töröltet) teszi vissza, ráadásul eltorzulva.

Ha feltölti az új képet, azért mutatja néha a régit, mert a számítógépén az volt letárolva. Erre a megoldás az, ha a feltöltés után visszatér az elem szerkesztő oldalra és rákattint a böngésző frissítés gombjára.


Mennyibe kerül a honlap?

A főoldal alján megtalálja a részletes árlistát kiegészítő magyarázattal.


Van-e lehetőség időközben a tárhely növelésére?

Igen, a jelenlegi tárhely és a növelt tárhely díjkülönbözetének kifizetésével.


Hogyan tudom az e-mail postafiókot használni?

Az e-mail címek használatához szükséges valamilyen levelezõprogram, amely képes POP3 alapú postafiókokat kezelni. Ilyen például az Outlook Express, Eudora, Netscape Messenger, Incredimail, Opera illetve a The Bat.

Levél fogadás (POP3)

POP3 szerver címe: pop3.shp.hu
Felhasználói azonosítóként a teljes email címet kell megadni, jelszóként a postafiók jelszót.

Levél küldés (SMTP)

SMTP szerver címe: az Ön internetszolgáltatójának saját SMTP szervere.
Ha ezt nem tudja megállapítani kérdezze meg az internetszolgáltatójának ügyfélszolgálatát.

Webmail felület:

http://mail.shp.hu


Betűtípust lehet váltani a honlapon?

Igen, az alábbi kód megadásával:

<font face=courier>Ez itt a szöveg courier betűkkel</font>

Ez kód így fog kinézni a honlapon:

Ez itt a szöveg courier betűkkel


A menü alatti részt a honlapon hogy tudom szerkeszteni?

A hírszerkesztés oldalon.


Több nyelvű honlapot szeretnék készíteni úgy, hogy kis zászlókra rákattintva tudjon a látogató egyikről a másikra menni.

Ezt úgy tudja megoldani, hogy több azonosítóval készít honlapot. Ha ugyanaz a tartalom található több azonosít alatt csak más nyelven, akkor ennek nincs felára. A vásárolt tárhelyet ezek között szétosztjuk.

Példa:
Ha ön 4 nyelven szeretne honlapot készíteni, akkor 4 azonosítót kell létrehoznia:
valami.shp.hu
valami-d.shp.hu
valami-f.shp.hu
valami-e.shp.hu
A d, f, e betűk a német , francia és angol nyelvre utalnak.
Ha Ön 100 MB honlapot vásárol, akkor ezt négyfelé osztjuk mindegyik azonosítóval 25-25 MB-ot használhat fel.


Hogyan helyezhetek el Google hirdetéseket?

A honlapon bármelyik elembe el tud helyezni egy Google AdSense hirdetést.
Ha a menü alatt szeretné elhelyezni, akkor a hírszerkesztés oldalon kell új hírként elhelyezni a kódot.

Az elhelyezéshez segítséget ad az alábbi video:

http://www.shp.hu/hpc/videok/bannercsere.html


Egy nagyobb excel táblázatot szeretnék megjeleníteni, de a CSV fájl formában történő megjelenítés esetén a táblázat nem fér be az oldalra.

A CSV (vagy XLS) fájlt ha weblapként menti el, akkor a HTML vagy HTM fájlt a fájl feltöltés oldalon fel tudja tölteni és a honlapon bárhol elhelyezhet egy linket, ami erre a HTML fájlra mutat. Ha a látogató rákattint, akkor úgy jelenik meg, mint egy különálló weblap.


Feltöltöttem egy képet a honlapra, de feltöltés után kicsi lett, csak az oldal felét foglalja el. Hogyan tudom nagyítani?

Az elem típusánál azt kell beállítani, hogy "csak kép" legyen. Akkor a teljes méretben fog megjelenni a banner.


Feltöltés után a kép elmosódik, homályos lesz. Mit csináljak?

A képszerkesztés oldalon (a honlapszerkesztőben, belépés után érhető el) talál egy képszerkesztő programot és hozzá egy video segítséget, ami bemutatja, hogyan méretezze át a képet.

Ha az elemben csak a kép lesz, akkor a kép szélességét 468-ra állítsa be (a magassága automatikusan hozzáigazodik).

Ha az elemben kép és szöveg is lesz, akkor a kép szélességét 250-re állítsa.

Ha a képgaléria oldalra szeretne képet feltölteni, akkor 150 legyen a kép szélessége.

Ha így tölti fel, akkor nem fog elmosódni.


A megszerkesztett honlap adatait lehetne-e később bővíteni, módosítani vagy akár adatokat törölni belőle?

Igen, Ön bármikor hozzáférhet a honlapjához. Módosíthatja vagy törölheti az adatokat.


Csak számla ellenében tudunk fizetni. Megoldható-e, hogy előbb megkapjuk a számlát és utána fizessük ki a honlapot?

Igen, ha kérik, előre elkészítjük a számlát és a számla fényképét e-mailben elküldjük. Amikor a pénz beérkezik, az eredeti számlát is postázzuk.


Hogyan tudom elkészíteni, hogy egy oldalból több oldal nyíljon?

A honlapkészítőben aloldalakat tud létrehozni, és tud olyan oldalt készíteni, amelyről linkek vezetnek az aloldalakra. Ennek módját az alábbi video mutatja be:

http://www.shp.hu/hpc/videok/aloldal.html


Keresőkre szeretném optimalizálni a honlapomat. Hová helyezzem el a HEAD tag-et?

A honlap HEAD részébe kerülő leírást (description) és kulcsszavakat (keywords) tud megadni egy oldal módosításánál, ha ezeket begépeli a Leírás vagy a Kulcsszavak mezőbe.

Az ide beírt tartalom a honlapon nem fog megjelenni, csak néhány kereső használja a találati sorrend meghatározásához.

Mivel a META tagekkel (amik a HEAD részben találhatók) sokan manipuláltak, ezért a legtöbb kereső (pl. Google) már nem veszi figyelembe.

Keresőoptimalizálásról rengeteget olvashat az alábbi honlapon:
http://keresomarketing.fpn.hu


Van-e lehetőség szövegkiemelésre, a szöveg háttérszínének megváltoztatására?

Igen, az alábbi kóddal tudja kiemelni a szöveget:

<span style="background:#FFFF99">Ez a szöveg halványsárga háttérrel fog megjelenni.</span>

Ez a kódrészlet így fog megjelenni:

Ez a szöveg halványsárga háttérrel fog megjelenni.

Az FFFF99 kódot ha megváltoztatja, akkor más színe lesz a háttérnek (lehet pl. yellow, orange, gold, pink)


Ha bekapcsolom a beúszó hírlevél modult a főoldalon, hogyan tudom a szövegét megadni?

A főoldalon a hírlevél szövegének megadásával tudja ezt megtenni.


Több látogatót szeretnék. Hogyan tudom a honlapomat hirdetni, reklámozni?

Erre az interneten sok ingyenes és fizetős lehetőség áll rendelkezésére:
 • Ingyenes apóhirdető oldalak, ahol szöveges és képes apróhirdetéseket adhat fel: apro.lap.hu

 • lap.hu oldalak: keresse meg a honlapja témájával kapcsolatos lap.hu oldalt és az oldal alján található "Linkajánló"-ra rákattintva üzenjen az oldal szerkesztőjének, hogy az Ön honlapját vegye fel a listára. Ezután honlapját ellenőrzik és ha megfelel, akkor felveszik a listára.

 • Cseréljen bannert más honlapokkal. Ön felteszi a honlapjára egy másik honlap reklámját, cserébe a másik honlapon megjelenik az Ön reklámja. ( pl: shp bannercsere partnerek ) • E-mail címet szeretnék elhelyezni a honlapon úgy, hogy ha valaki rákattint, akkor tudjon nekem levelet írni.

  Ezt az alábbi kódrészlettel tudja megoldani:

  <a href=mailto:shp@shp.hu>shp@shp.hu</a>

  A kódban mindkét shp@shp.hu címet írja át a saját e-mail címére. Ha így teszi, akkor a látogatónak, ha rákattint az e-mail címre megnyílik a levelező programja (pl. Outlook) és a megadott e-mail címre tud levelet írni.

  A fenti kód így fog megjelenni:

  shp@shp.hu


  HTML kódot vagy szkriptet hogyan tudok elhelyezni az oldalon?

  Ugyanúgy, mintha szöveget tenne a honlapra. De a HTML kód elé írja be az alábbi kódot: <nobr>


  A honlapomat pár napja meg lehetett találni a Google keresővel, de most eltűnt. Mi történt?

  Pontosan mi sem tudjuk az okát, de úgy tűnik ez egy normál folyamat a Google-nél. A honlap bekerül a keresőbe, pár napig megtalálható, majd eltűnik és csak pár nap (pár hét) múlva bukkan fel újra a találatok közt. Ezután általában bent is marad.
  Vannak viszont olyan okok is, amikért a Google kizárhaja a honlapot. Ezekről a keresomarketing.fpn.hu oldalon olvashat többet.


  Hogyan tudok háttérzenét feltenni a honlapomra?

  A fájl feltöltés oldalon tud zenét feltölteni. Ha ez megvan, akkor az alábbi kódot kell a honlap szövegében elhelyezni:

  <EMBED SRC="http://www.hitetlen.hu/midi/benny-hill.mid" Autostart=true hidden=true loop=true>
  <BGSOUND SRC="http://www.hitetlen.hu/midi/benny-hill.mid" Autostart=true hidden=true loop=true>

  A fenti kódban az SRC= utáni URL címet (pirossal kiemelve) mindkét sorban írja át egy olyan zenefájlra, amit pl. a fájl feltöltés oldalon feltöltött. Ez lehet mid vagy mp3 fájl is.


  A honlapon azt hirdetik, hogy éves díjfizetés esetén ajándék egyedi fejlécet kapok. Hogyan kaphatom ezt meg?

  Az egyedi fejléc elkészítéséhez kérem küldjön 1-3 képet vagy céglogót, amiből a grafikusunk el tudja azt készíteni. A küldött anyagból készítünk egy tervet, aminek a módosítását egy alkalommal kérheti egy pontos leírással.

  Amit vállalunk a fejléc készítésénél:
  - Max. 3 kép és/vagy egy céglogó elhelyezése a fejlécen.
  - A képek tégalap alakú körbevágása.
  - Minden képhez egy egyszerű effekt (pl. áttűnés, árnyék, ragyogás).
  - Szöveg elhelyezése a fejlécen.
  - Szöveghez egyszerű effekt. (pl. színátmenet, árnyék, ragyogás)
  - Max. 1 óra grafikai munka.

  Amit nem vállalunk:
  - Logótervezés és készítés.
  - Bonyolult, időigényes körbevágások, átalakítások.
  - 1 óránál hosszabb grafikai munka.
  - Animáció készítése.

  A képeket kérjük, hogy JPG vagy GIF formátumban küldje (ne küldje doc, swf, bmp, psd vagy cdr formátumban)

  A küldött anyag átvételétől számítva két héten belül készítjük el az egyedi fejlécet.

  Amennyiben viszont Ön a későbbiekben él a pénzvisszafizetési garanciával, abban az esetben a fejléc készítése nem ingyenes. A grafikus munkadíja megkezdett óránként 3000 Ft+ÁFA. Ennek díját levonjuk a honlap díjából és a fennmaradó összeget fizetjük vissza.


  Saját www.sajatnev.hu domain nevem van és a honlapom böngésző fejléc felirata más, mint amit én megadtam. Hiába írom át, nem változik.

  Ha a domain nevet ráirányítjuk a honlapjára, akkor az olyan, mintha a honlap egy festmény lenne és a festményt beletennénk egy keretbe. A honlap oldalainak böngésző fejléc feliratát eltakarja a keret böngésző fejléc felirata. Ez a keresők szempontjából nem jelent gondot, mert ott a látogatók úgyis a valami.shp.hu oldalt látják majd az Ön által megadott böngésző fejléc felirattal.
  Létezik egy másik fajta domain irányítás is, amikor a domain névre érkező látogatót azonnal továbbküldjük az ön honlapjának címoldalára. Ez annyiban lesz más, hogy a böngésző címsorában nem a www.valami.hu domain név fog látszani, hanem a "valami.shp.hu/hpc/web.php..." oldal URL.


  Hogy tudok feltenni shortcut icon-t? Ez a böngésző címsorában megjelenő kis ikon.

  A fájl feltöltés oldalon feltölt egy 16x16 pixel méretű ikont, majd az oldal head kódjába beilleszti ezt a sort:

  <LINK REL="SHORTCUT ICON" HREF="shp.ico">

  Az shp.ico helyére természetesen a fájl feltöltés oldalon kapott URL címet kell bemásolni.


  Hogyan készíthetek horgonyt az oldalamra (pl. vissza a lap tetejére link)?

  Készítsen egy horgonyt az alábbi módon oda, ahová szeretné, ha ugrana az oldal:

  <a name="lapteteje"></a>

  Majd készítsen egy linket így:

  <a href="#lapteteje">Vissza a lap tetejére</a>

  Ha a látogató a linkre kattint, akkor az oldal a horgonyhoz fog ugrani.


  Rólunk mondták:


  "Induló vállalkozásként felbecsülhetetlen az shp közreműködése. Naponta tudom alakítani az oldalamat, azonnal tudom mérni az eredményt.
  A fürdőszoba stúdiónkban történő vásárlások 70 %-át a weboldalunk generálja.
  Mindenkinek ajánlom az oldalt, kivéve a versenytársainknak."


  Kedves Mihály

  Kedves Mihály
  aquaviva.shp.hu


  "Az shp.hu honlapkészítővel alig több mint egy éve készítettük el honlapunkat, azóta azonban folyamatosan egyre nagyobb számban érkeznek irodánkhoz a megrendelések.
  A múlt hónapban átlagos forgalmunk közel ötszörösét sikerült elérnünk.
  Ez annak is köszönhető, hogy az shp.hu honlapszerkesztővel készített honlapok rendkívül jól optimalizálhatók a különböző keresőkre pl. a google-ra, ahol irodánk az első helyen jelenik meg a saját területén."


  Móricz Tamás

  Móricz Tamás
  food-agro.shp.hu

  Kipróbálom a
  honlapvarázslót >>


  "Négy éve van több honlapom is (közigazgatási és üzleti) az shp-nál és ennyi idő elteltével nyugodtan kijelenthetem: aki ezzel az egyszerűen kezelhető és olcsó - nem napra, hanem akár órára/percre készen is üzemeltethető eszközrendszerrel - nem ér el sikereket, az egy bonyolultabbal és drágábbal sem fog!"


  Vajthó Gábor

  Vajthó Gábor
  holnap.shp.hu


  "Az SHP egy olyan rendszer, amely nemcsak hogy minden igényt kielégít, amelyet egy korszerű, professzionális, interaktív honlappal (webáruházzal) kapcsolatban támasztunk, hanem véresen komoly üzleti sikereket és nem utolsó sorban óriási sikerélményeket is generál."


  Kovácsné Kriszta

  Kovácsné Boros Krisztina
  webfarmerbolt.shp.hu

  "Amikor a piac annyira változik, mint most, akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy ne tudnám szerkeszteni azonnal, bárhonnan. Eddig az a tapasztalat, hogy minden kattintás 1000 Ft bevételt hozott a konyhára, ami nekem nagyon jó hír. Ezzel ez a honlap hozzájárult ahhoz, hogy az éves bevételemet megháromszorozzam. És eddig összesen 3 év alatt még a kétszázezer forintot sem érte el az shp-s költségem, pedig itt már három honlapot használok egyszerre. Az űrlapkészítő, és a hírlevél rendszerrel pedig elértem azt, hogy több száz CD-t, és tréninget adtam el. Ez nagyon mobilis, mivel bármikor kitalálhatok egy akciót, és három napon belül bevételem van."  Kasza Tamás

  Kasza Tamás
  Lezárás specialista
  www.kaszatamas.hu

  img