Gyakori kérdések (és a válaszok)Keresés a kérdések és a válaszok között:

Keresés a következő kifejezésre: domain

Témakör szerinti keresés (kattintson arra a kifejezésre, amivel kapcsolatos választ keres):

domain - keresők - ingyenes honlap - engedélyek webáruházhoz - megrendelés - befizetés - egyedi grafika


Hogy lehet saját www.sajatnev.hu domain nevem?

Ha saját domain nevet szeretne, akkor azt regisztráltatni kell. Ennek folyamata a következő:

1. Kitölt egy regisztrációs lapot. Ezt az alábbi címről tudja letölteni: www.shp.hu/domain.doc

2. Ezt a regisztrációs lapot kitöltve, aláírva (cég esetében lepecsételve) eljuttatja hozzánk. Postán vagy beszkennelve e-mailben is elfogadjuk (faxon nem).

3. A kitöltött regisztrációs laphoz magánszemély esetén szükség van egy nyilatkozatra a személyi adatok hitelességéről. Ezt ide kattintva letöltheti.

4. Ezeket a regisztrációs lappal együtt kell eljuttatni hozzánk.

A regisztráció folyamata a regisztrációs lap beérkezését követően 2-3 hét.


Ha saját domain nevem lesz ( www.sajatnev.hu ), akkor a régi néven ( azonosito.shp.hu ) már nem lesz elérhető a honlapom?

De igen, honlapja elérhető lesz az új néven IS és a tőlünk kapott azonosito.shp.hu címen IS.


Hol tudom ellenőrizni, hogy a domain név, amit szeretnék szabad-e még?


Már meglévő domain nevemet tudom-e használni az shp-val elkészített honlapomhoz?

Igen. Ha Önnek már van domain neve, akkor azt a jelenlegi szogáltatója át tudja irányítani az Ön shp-s honlapjára.

Ha a jelenlegi szolgáltatójánál szeretné megtartani a domain nevet, akkor az alábbi megoldás lehetséges:

Frame-es megoldás (a szolgáltatója tudni fogja miről van szó):

Ide kattintva letöltheti azt a fájlt, amivel a szolgáltatója át tudja irányítani a domain nevét az Ön shp-s honlapjára.
Technikai információk a szolgáltatónak: Az index.html fájlban írja át a title szövegét. A 10 sorban pedig az src= után írja be az Ön shp-s honlapjának a címét (http://valami.shp.hu). Ha ez megvan, akkor csak fel kell tölteni abba a könyvtárba, amelyikre a domain név van irányítva.

Amennyiben szolgáltatója nem tudja vagy nem akarja a fenti módon átirányítani a domaint, abban az esetben a domain nevet átregisztrálhatja hozzánk és mi elvégezzük a szükséges beállításokat.

Miért nem fogadunk egyéb (IP, névszerver) átirányítást?

Régebben fogadtunk ilyen jellegű átirányítást is, de sajnos sok probléma volt azzal, hogy a domain szolgáltató hibája miatt a domain név nem volt elérhető.

Az ügyfél ebből viszont csak annyit látott, hogy a "honlap nem érhető el" és a domain szolgáltató hibája miatt mi kaptuk a hidegzuhanyt.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ügyfeleink honlapja mindig elérhető legyen. Az elmúlt években a vállalt elérhetőséget sikerült messze túlteljesítenünk. De mások hibája miatt nem szeretnénk ha minket okolnának, ezért csak a fenti módon vállaljuk az átirányítást.


Kérhetek-e e-mail címet (postafiókot)? Ha igen, mekkora tárhellyel?

Igen. Sőt, ha saját domain neve van nálunk, akkor ezzel a névvel is kérhet e-mail címet (pl: sajatnev@sajatnev.hu) Ha nincs saját domain neve, akkor valami@shp.hu formátumó e-mail címet tudunk Önnek adni.
Minden postafiókhoz 100 MB tárhelyet adunk.


Hol találom meg a Domainregisztrációs Szabályzatot?


Saját www.sajatnev.hu domain nevem van és a honlapom böngésző fejléc felirata más, mint amit én megadtam. Hiába írom át, nem változik.

Ha a domain nevet ráirányítjuk a honlapjára, akkor az olyan, mintha a honlap egy festmény lenne és a festményt beletennénk egy keretbe. A honlap oldalainak böngésző fejléc feliratát eltakarja a keret böngésző fejléc felirata. Ez a keresők szempontjából nem jelent gondot, mert ott a látogatók úgyis a valami.shp.hu oldalt látják majd az Ön által megadott böngésző fejléc felirattal.
Létezik egy másik fajta domain irányítás is, amikor a domain névre érkező látogatót azonnal továbbküldjük az ön honlapjának címoldalára. Ez annyiban lesz más, hogy a böngésző címsorában nem a www.valami.hu domain név fog látszani, hanem a "valami.shp.hu/hpc/web.php..." oldal URL.


Rólunk mondták:


"Induló vállalkozásként felbecsülhetetlen az shp közreműködése. Naponta tudom alakítani az oldalamat, azonnal tudom mérni az eredményt.
A fürdőszoba stúdiónkban történő vásárlások 70 %-át a weboldalunk generálja.
Mindenkinek ajánlom az oldalt, kivéve a versenytársainknak."


Kedves Mihály

Kedves Mihály
aquaviva.shp.hu


"Az shp.hu honlapkészítővel alig több mint egy éve készítettük el honlapunkat, azóta azonban folyamatosan egyre nagyobb számban érkeznek irodánkhoz a megrendelések.
A múlt hónapban átlagos forgalmunk közel ötszörösét sikerült elérnünk.
Ez annak is köszönhető, hogy az shp.hu honlapszerkesztővel készített honlapok rendkívül jól optimalizálhatók a különböző keresőkre pl. a google-ra, ahol irodánk az első helyen jelenik meg a saját területén."


Móricz Tamás

Móricz Tamás
food-agro.shp.hu

Kipróbálom a
honlapvarázslót >>


"Négy éve van több honlapom is (közigazgatási és üzleti) az shp-nál és ennyi idő elteltével nyugodtan kijelenthetem: aki ezzel az egyszerűen kezelhető és olcsó - nem napra, hanem akár órára/percre készen is üzemeltethető eszközrendszerrel - nem ér el sikereket, az egy bonyolultabbal és drágábbal sem fog!"


Vajthó Gábor

Vajthó Gábor
holnap.shp.hu


"Az SHP egy olyan rendszer, amely nemcsak hogy minden igényt kielégít, amelyet egy korszerű, professzionális, interaktív honlappal (webáruházzal) kapcsolatban támasztunk, hanem véresen komoly üzleti sikereket és nem utolsó sorban óriási sikerélményeket is generál."


Kovácsné Kriszta

Kovácsné Boros Krisztina
webfarmerbolt.shp.hu

"Amikor a piac annyira változik, mint most, akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy ne tudnám szerkeszteni azonnal, bárhonnan. Eddig az a tapasztalat, hogy minden kattintás 1000 Ft bevételt hozott a konyhára, ami nekem nagyon jó hír. Ezzel ez a honlap hozzájárult ahhoz, hogy az éves bevételemet megháromszorozzam. És eddig összesen 3 év alatt még a kétszázezer forintot sem érte el az shp-s költségem, pedig itt már három honlapot használok egyszerre. Az űrlapkészítő, és a hírlevél rendszerrel pedig elértem azt, hogy több száz CD-t, és tréninget adtam el. Ez nagyon mobilis, mivel bármikor kitalálhatok egy akciót, és három napon belül bevételem van."Kasza Tamás

Kasza Tamás
Lezárás specialista
www.kaszatamas.hu

img